HAKKIMIZDA

Yalova Basın Birliği, 10 Ocak 2020 tarihinde kurulmuştur. Kuruluşundan bu yana geçen süre içerisinde, tüzüğünün öngördüğü hükümler, ilgili yasalar çerçevesinde ve gazetecilik mesleğinin gereği olan kamu hizmetine yönelik faaliyetlerde bulunmaktadır.

Birliğin kuruluş amacı; Her türlü basın-yayın organlarının, gazetecilik niteliğindeki görevlerinde çalışanlarla, çalıştıranların ekonomik ve sosyal haklarını korumak, geliştirmek ve gelişmesine yardımcı olmak, mesleğin toplum içindeki değerini koruyucu, kollayıcı ve yüceltici çalışmalar yapmak amacıyla kurulmuştur.

Yalova Basın Birliği’nin kuruluşundaki temel amaç, yalnız Yalova’da görev yapan gazetecilerin sosyal, kültürel ve ekonomik dayanışmalarını sağlamakla kalmayıp, kamu görevi sayılan mesleğin, geliştirilmesine katkıda bulunmak ve yine birliğin kazanç paylaşmak dışında kamuya hizmet veren gazetecilik mesleğinin ortak gayesini gerçekleştirmek ve kamuoyunu olumlu yönde yönlendirmektir.