BASIN EMEKÇİLERİNE SALDIRI KABUL EDİLEMEZ

Yalova Basın Birliği Başkanı Özgür Yıldız, halkı bilgilendirme çabasında olan basın emekçilerine yapılan saldırıları kınadı.
Yalova Basın Birliği Başkanı Özgür Yıldız, Bursa’da haber çekimi yapmak isterken saldırıya uğrayan DHA kameramanı Mehmet İnan’a yapılan saldırıyı kınadı. Basın emekçilerine yapılan saldırıların son dönemde arttığına dikkat çeken Yıldız, “Bursa’da önceki gün sokağa çıkma yasağını ihlal eden Süleyman Satılmış adlı şahıs, kendisini görüntülemek isteyen kameraman Mehmet İnan’a saldırmış, saldırı sonrası kameraman arkadaşımızın burnu kırılmış ve hastaneye kaldırılmıştır. Basın mensupları, canları pahasına toplumu bilgilendirme adına bir kamu görevi üstlenmektedir. Haber yapmak ve halkı bilgilendirmek için her türlü zorluğa göğüs geren kameraman ve muhabir arkadaşlarımızın görevlerini yapabilmeleri için güvenlik güçlerimizin herhangi bir saldırı anında seyretmek yerine bizlere yardımcı olmasını, gazetecilerin güvenliğini sağlamalarını istiyoruz. Saldırıya uğrayan meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi gönderiyor, saldırganın da gereken cezayı almasını bekliyoruz. Basın emekçilerimize saldırı kesinlikle kabul edilemez” diye konuştu.